Vlaanderen krijgt eerste barbecueprogramma
Foto: Photo News

Na het succes van het Vier-programma 'Bake Off Vlaanderen' brengt de zender binnenkort een andere passie van de Vlaming op het scherm: barbecueën.

Met het nieuwe programma 'Grillmasters' wil Vier binnenkort al de zomer in huis halen. Vier kocht met de rechten van het Scandinavische format een succesprogramma: het tv-format is stilaan heel Europa aan het inpakken en is in Zweden al toe aan het vijfde seizoen.

Negen weken lang zullen tien duo’s op de rooster gelegd worden door Seppe Nobels, groentechef van het Antwerpse restaurant Graanmarkt 13, en Peter De Clercq, barbecuespecialist en chef in restaurant Elckerlijc in Maldegem. ‘Seppe en Peter zijn twee totaal verschillende chefs die samen één front vormen. Peter gaat dieper in op het grillen en speelt zijn kennis over barbecue uit. Seppe focust op de productkennis en gaat voor het vernieuwende, gezonde en ecologische aspect’, motiveerde de zender eerder zijn keuze.

Net zoal in Bake Off Vlaanderen zullen de duo’s elke week een opdracht krijgen, die ze vervolgens op de meest imponerende en originele manier moeten uitwerken. ‘De ideeën gaan verder dan een brochette en een bordje sla’, laat de zender weten.

De twee minst presterende duo’s eindigen in de ‘burn-out’. Eén koppel moet dan het programma verlaten. Na negen weken kennen we de beste grillmasters van het land.

Vlaanderen krijgt eerste barbecueprogramma
Seppe Nobels en Peter De Clercq Foto: Vier