Parket houdt vrijlating van Gentse voyeur tegen
Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is dan toch niet onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket ging in beroep.

Mike D.B. zegt dat hij spijt heeft en walgt van zichzelf, zo zegt zijn advocate Sofie Vermeir. Aanvankelijk had raadkamer hem onder voorwaarden vrijgelaten. Zo mocht hij geen contact hebben met zijn slachtoffers en mocht niet op het internet surfen. Even later ging het parket in beroep en moet D.B. dus toch in de cel blijven.

Voyeur

De politie had meerdere klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die gemaakt werden in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. Mike D.B. werd begin deze week opgepakt bij een huiszoeking. Hij werd verhoord door de politie en legde bekentenissen af. Hij erkende dat hij de films maakte en dat hij de gebruiker was van de account op het voyeuristisch forum.

Donderdag nog deed de politie een oproep naar vrouwen die denken dat ze mogelijk het slachtoffer werden. Er is hen gevraagd om een foto door te sturen, zodat speurders aan de hand daarvan kunnen zien of ze op de beelden voorkomen.