Genetisch gemanipuleerde toekomst met Uma Thurman en Ethan Hawke
Uma Thurman Foto: AP

Terwijl één met Cath Luyten vanavond terugblikt op vorig jaar, toont Caz een genetisch gemanipuleerde toekomst die steeds dichterbij lijkt te komen.

1 GATTACA

Caz 20.40-22.30 uur

Is het maar een idee, of programmeert Caz tegenwoordig steeds betere films? Deze uitstekende scifi-film met schoon koppel Uma Thurman en Ethan Hawke is twintig jaar oud, maar de genetisch gemanipuleerde toekomst die erin geschetst wordt, komt onrustwekkend dichtbij.

2 VANDAAG OVER EEN JAAR

Eén 20.35-21.30 uur

Nieuw programma waarin Cath Luyten gewone mensen laat terugblikken op 2017, het jaar waarin ze iets bijzonders wilden realiseren. Dat klinkt geheimzinniger en veelbelovender dan het waarschijnlijk is.

3 CIVILISATIONS

BBC 2 22.00-23.00 uur

Indrukwekkend, deze ambitieuze docureeks over de geschiedenis van de kunst. Vandaag reizen we met Simon Schama van het China van de 10de eeuw naar de Europese renaissance. Die onkostenrekening zouden we weleens willen inkijken.

4 DE ROZE DOLK

Toen de Nederlandse programmamaker Bo Jeuken te horen kreeg dat ze een kind verwachtte, leefde ze niet meteen op een roze wolk. De twijfel sloeg haast onmiddellijk toe. Was ze wel klaar voor een kind? Ze maakte een intiem portret van twee mensen wier kinderwens niet eenduidig positief uitdraaide.

NPO3 21.40-22.30 uur