Tinc haalt 78 miljoen op
De snelweg A11 tussen Knokke en Brugge, een van de projecten waarin Tinc heeft geïnvesteerd. Foto: rr

De beursgenoteerde infrastructuur-investeerder Tinc lanceert een kapitaalverhoging tegen 11,40 euro per aandeel. Dat is een korting van 9,88% tegenover de slotkoers van gisteren. De kapitaalronde start morgen.

Tinc geeft maximaal 6,82 miljoen nieuwe aandelen uit wat 77,73 miljoen moet opleveren. De inschrijving gebeurt met voorkeurrechten. De inschrijvingsperiode voor de voorkeurrechten loopt van 14 maart tot en met vrijdag 23 maart. De niet uitgeoefende rechten worden dan als script verkocht op maandag 26 maart. De kapitaalverhoging moet vers geld in het laatje brengen om verder te kunnen investeren. Tinc heeft nu al heel wat verplichtingen uitstaan en kan niet verder investeren zonder nieuwe middelen. Tinc investeert 34 miljoen in de woon-zorgcentra van Réseau Eqso en heeft 20 miljoen toegezegd voor een investering in een glasvezelnetwerk van het Nederlandse Glasdraad. Tinc nam ook al een bijkomende participatie in de autosnelweg A11 ten noorden van Brugge.

De reële marktwaarde van de portefeuille steeg tussen 1 juli 2017 en 31 december 2017 met 23 procent naar 217,6 miljoen euro. Het netto-actief of de intrinsieke waarde groeide in dezelfde periode met 1,3 procent naar 242 miljoen of 11,83 euro per aandeel.

De portefeuille omvat 17 participaties in België, Nederland en Ierland. België is goed voor bijna drie kwart.