Manchester City trok op de 30e speeldag in de Premier League naar Stoke City. De autoritaire leider tegen de voorlaatste in de stand, dus iedereen verwachtte een monsterscore. Ondanks een monopolie op de bal bleef het echter bij twee doelpunten. Twee keer David Silva. 2-0.

Vincent Kompany stond opnieuw centraal in de defensie bij Manchester City, Kevin De Bruyne was opnieuw de metronoom op het middenveld.

Al na tien minuten stond City op voorsprong na een heerlijke, collectieve aanval: via De Bruyne, Jesus en Sterling belandde de bal bij David Silva die het in mooi afmaakte: 1-0!

Manchester City heerst tegen staartploeg maar monsterscore blijft uit
Foto: Photo News

Manchester City monopoliseerde de bal, wat op een gegeven moment resulteerde in een balbezit van 81%... Toch bleef de thuisploeg bij een 1-0-stand gevaarlijk op de sporadische tegenprikken, twee keer via een afgeweken bal. Eerst net naast en daarna moest Ederson een gevaarlijke bal nog op het dak van doel tippen.

Na tien minuten in de tweede helft viel dan toch het geruststellende, tweede doelpunt. Opnieuw was David Silva de afwerker van dienst, deze keer na een heerlijke combinatie met Jesus: 2-0.

Manchester City heerst tegen staartploeg maar monsterscore blijft uit
Foto: Photo News

En de Belgen? Kompany werd door de staartploeg nooit op de proef gesteld, De Bruyne was de draaischijf op het middenveld maar deze keer zonder een assist of doelpunt van zijn voet.

Door deze zege heeft Manchester City weer 16 punten voorsprong op naaste achtervolger en stadsgenoot Manchester United. Stoke blijft op een met Crystal Palace gedeelde voorlaatste plaats.