Jonge moeder verdacht van doden eigen baby
Themabeeld. Foto: BELGAIMAGE

Een 23-jarige vrouw uit het Limburgse Dilsen-Stokkem moet vrijdag voor de Tongerse raadkamer verschijnen. Ze werd afgelopen weekend opgepakt op verdenking van doodslag op haar eigen baby. De vrouw zou in het ouderlijk huis bevallen zijn, waarna ze de baby om het leven zou gebracht hebben.

De vrouw, die al moeder is van twee kinderen, zou met relatieproblemen gekampt hebben en was bij haar ouders ingetrokken. De vrouw was er blijkbaar in geslaagd haar maandenlange zwangerschap te verbergen voor haar omgeving.

Tijdens de krokusvakantie zou de jonge vrouw het kindje ter wereld gebracht hebben in de badkamer bij haar ouders. Daarop zou ze de boreling meteen gedood hebben. Ze zou het lijkje daarop in een doos gestopt hebben, die ze bijhield.

Afgelopen zaterdag stootte haar vader op het babylijkje. De hulpdiensten werden nog verwittigd, maar hulp mocht niet meer baten. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter. Zondag verscheen de verdachte bij de onderzoeksrechter, die haar aanhield en liet opsluiten.

Advocate Joke Feytons, die de vrouw bijstaat, wenste geen commentaar te geven over de zaak.