Anthony Lambot daagt Benelux NBA2K18 Champion uit
Foto: VEL
Tijdens de halftime van de Bpost Cup Final organiseert de Pro Basketball League samen met 2K Games een eerste e-sports challenge. Anthony Lambot daagt de winnaar van het Benelux NBA 2K Championship David Moiwo uit voor een wedstrijd NBA2K18.

De laatste jaren zit e-sports erg in de lift. Sinds het begint van dit seizoen ging de Pro Basketball League een nieuwe partnership met 2K Sports aan. Dankzij die samenwerking werd tijdens het Orange All Star Game de finale van het Benelux NBA 2K Championship gespeeld in Kortrijk. David Moiwo ging er met de prijzen lopen en mag zich de allereerste Belgische winnaar van het kampioenschap kronen. De MVP van het Orange All Star Game, Anthony Lambot, is zelf ook een fervent NBA2K18-speler en besloot de huidige NBA 2K Champion van de Benelux uit te dagen voor een spelletje. Kan de 23-jarige point guard van de Leuven Bears de 29-jarige David Moiwo verslaan?

De finale van de Beker van België gaat zondag (15u15) in Vorst Nationaal tussen Oostende en Bergen door. Er zijn maar liefst 6.500 tickets de deur uit. De laatste 100 tickets zijn nog beschikbaar via www.teleticketservice.com. De loketten van Vorst nationaal blijven zondag waarschijnlijk dicht. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Sporza.