De carrièrewending van Nathalie Meskens
Nathalie Meskens: een nieuwe carrière als wc-madam. Foto: rr

Kiezen voor een wisselvallige comedy of een documentaire die eigenlijk zo slecht is dat het een guilty pleasure is: het is vanavond gokken voor de tv-kijkers.

  • Van algemeen nut (Eén 20.35-21.30 uur)

Als een archiefprogramma op zijn einde loopt, zoals vandaag het geval is met Van algemeen nut, dan kun je maar één ding doen: het archiveren om het over twintig jaar nog eens boven te halen in een nostalgische show over een trend van toen – archiefprogramma’s.

  • Tegen de sterren op (VTM 20.35-21.20 uur)

De afleveringen van Tegen de sterren op blijven erg wisselvallig. De reeks leverde dit jaar al één van de grappigste tv-momenten van dit seizoen af met een parodie op ‘Het gezin’, maar niet alles is even geslaagd. Vanavond belooft Nathalie Meskens haar debuut te maken als wc-madam. En Clara Cleymans gaat bij haar langs als Cathérine Moerkerke. Als dat maar goed gaat.

  • Check-Point (Canvas 21.45-22.35 uur)

Is het voetbal klaar voor de eerste openlijk homoseksuele topspeler? Aan het woord komen voetbalbestuurders, scheidsrechters, trainers én spelers in België, Nederland, Italië en Spanje. Er wordt ook ingezoomd op het vrouwenvoetbal, dat zou bulken van de lesbiennes.

  • In het spoor van de dader (Vier 22.30-23.30 uur)

Vreselijke documentaire reeks waarin de afschuwelijke Piers Morgan doet alsof hij een onderzoeksjournalist is en seriemoordenaars op de rooster legt. Zo sensatiebelust dat het verboden zou moeten zijn, en dus alleen geschikt om als guilty pleasure te bekijken.