Brussels mediapark krijgt verder vorm
Foto: BELGAONTHESPOT

Het project van de Brussels-Franse associatie Baukunst-Bruther is verkozen tot laureaat voor de bouw van het zogenaamde mediahuis voor het Brusselse mediapark rond de nieuwe gebouwen van VRT en RTBF.

Hun gebouw Frame werd woensdag voorgesteld in aanwezigheid van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Brussels minister van Economie Didier Gosuin (Défi) en minister-president van de Brusselse Franstalige regering (COCOF) Fadila Laanan (PS). Het gebouw zou gebruiksklaar moeten zijn in 2021.

Het rechthoekige gebouw krijgt een open karakter door de gevels die zo goed als volledig uit glas bestaan. De verschillende verdiepingen krijgen elk een andere invulling, die tegelijkertijd polyvalent is. Op de benedenverdieping komt er een publiek toegankelijke horecaruimte.

Frame zal het eerste Belgische deelplatform worden voor de media-, audiovisuele en communicatiesector, waarin ook de overheid, de privésector en de academische wereld samenwerken. Het gebouw van circa 10.000 vierkante meter zal onder meer de Brusselse Franstalige regionale zender BX1, screen.brussels, het Centre Vidéo de Bruxelles en de IHECS Academy huisvesten.

‘Frame draagt zo bij aan de wens van het Brussels gewest om zijn ecosysteem van media en communicatie te versterken’, vertelt minister-president Vervoort.

Het project van Baukunst en Bruther werd gekozen uit 51 kandidaten. Het gebouw wordt een van de eerste verwezenlijkingen binnen mediapark.brussels en de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting hoopt de werkzaamheden in 2019 op te starten.

Het kostenplaatje van Frame bedraagt zestien miljoen euro en wordt gefinancierd door het gewest en het Europees Fonds voor Duurzame Ontwikkeling. De COCOF besloot om drie miljoen euro uit te trekken voor de verhuis van BX1.