Florida keurt strengere wapenregels goed
Nikolas Cruz 34 wordt 17 moorden en 17 pogingen tot moord ten laste gelegd. Foto: EPA-EFE

Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Florida heeft woensdag strengere wapenregels goedgekeurd. Drie weken geleden schoot een schutter er in een middelbare school in de buurt van Miami zeventien mensen dood.

Het goedgekeurde wetsvoorstel voert een minimumleeftijd van 21 jaar in om wapens te kopen. Ook geeft het de politie meer mogelijkheden om wapens in beslag te nemen, zegt de krant Tallahassee Democrat. Daarnaast legt ze een wachttijd op van drie dagen voor de aankoop van de meeste wapens. Tot slot moet er een programma komen om sommige leerkrachten te bewapenen.

Het wetsvoorstel kreeg 67 stemmen voor en 50 tegen, waarbij Republikeinen en Democraten zowel voor als tegen stemden. Gouverneur Rick Scott moet de wet nu nog ondertekenen voor ze van kracht wordt. Scott zei dat hij eerst met familieleden zal praten van de slachtoffers van de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School voor hij de wet al dan niet ondertekent, schrijft de krant.

Eerder op de dag legde een grand jury in Florida schutter Nikolas Cruz 34 feiten ten laste. Het gaat om 17 moorden en 17 pogingen tot moord, blijkt uit een gerechtelijk document.