Dode en twee gewonden bij ‘onopzettelijke schietpartij’ in school in Alabama
Foto: AP

Bij een schietpartij in een school in de Amerikaanse staat Alabama is woensdag een zeventienjarige leerlinge om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond, berichten media in de VS.

Het voorval deed zich voor woensdagnamiddag aan de Huffman High School in Birmingham.

De zeventienjarige Courtlin Arrington overleed op weg naar het ziekenhuis. Ze zou was bijna afgestudeerd en al toegelaten tot een universiteit. Ze wilde verpleegster worden.

Een zeventienjarige jongen raakte ernstig gewond en werd later ondervraagd. Een volwassen personeelslid werd ter plaatse verzorgd.

Er zijn geen arrestaties verricht en de politie heeft het wapen dat gebruikt werd bij het incident in zijn bezit, aldus hoofd van de politiedienst van Birmingham Orlando Wilson op een persconferentie.

De precieze omstandigheden van het voorval zijn onduidelijk; het zou om een ‘onopzettelijke schietpartij’ gaan, maar dat wordt nog nader onderzocht. De school heeft bovendien metaaldetectoren, dus hoe het wapen de school binnenraakte is ook nog de vraag. Een analyse van beelden van de bewakingscamera’s moet meer duidelijkheid scheppen.

De school gaat morgen open met verscherpte veiligheidsmaatregelen en met een crisisteam ter plaatse.