Koekjesdeeg verkocht als nieuwe zoetigheid in Gent
Foto: dough it

Wie verslaafd is aan koekjesdeeg hoeft niet langer stiekem thuis de pot uit te lepelen, maar kan zijn lievelingskost bestellen bij ‘Dough it’, de eerste ‘cookie dough bar’ in België.

De Gentse studenten burgerlijk ingenieur Marilyn Dierick en Amélie Cobbaert gaan een stapje verder met hun liefde voor bakken en verkopen vanaf vandaag koekjesdeeg via een pop-upstore in de Gentse Sint-Jacobsnieuwstraat, die vier weken openblijft.

‘In New York zijn cookie dough bars een echte hype’, klinkt het. ‘Wij zullen drie soorten koekjesdeeg serveren: american cookie, brownie en een wisselende variant. Telkens met een topping naar keuze: oreo’s, popcorn … Noem maar op. Het rauwe deeg is volledig veilig omdat we met gepasteuriseerde eieren werken. En voor de gezondheidsfreaks: samen met Madam Bakster gaan we op zoek naar een glutenvrije en veganistische versie.’

Dough it is van maandag tot vrijdag geopend van 11 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.