Macron organiseert etentje om modeontwerpers te verleiden
Foto: Soazig de la Moissonniere/Présidence de la République

De modeweek in Parijs is niet aan president Emmanuel Macron voorbijgegaan. Hij organiseerde samen met zijn echtgenote Brigitte een etentje in het Elysée, waarop de kruim van de modewereld was uitgenodigd. Onder anderen Stella McCartney, Anna Wintour, Olivier Theyskens en Haider Ackermann tekenden present.

Brigitte Macron heeft gevoel voor stijl, werd al snel duidelijk in de verkiezingscampagne van haar man. Waarschijnlijk was ook zij de drijvende kracht achter het organiseren van een bijeenkomst in het Elysée maandagavond, aan het einde van de modeweek in Parijs. Alle topontwerpers waren gevraagd en gingen graag in op de uitnodiging van de president.

De lijst met bekende gasten was lang: Maria Grazia Chiuri (Dior), Alber Elbaz (ex-Lanvin), Giambattista Valli, Olivier Rousteing (Balmain), Pierpaolo Piccioli (Valentino), Clare Waight Keller (Givenchy), Vivienne Westwood, Yiqing Yin (Paul Poiret), Christian Louboutin, Sarah Burton (Alexander McQueen) en Anna Wintour waren enkele van de bekendste genodigden. Ook de Belgische ontwerper Olivier Theyskens mocht aanschuiven.

‘Kies voor Frankrijk’

Veel van hen hebben al een sterke band met Parijs (zoals de Britse Stella McCartney, die nieuwe collecties liever in Parijs toont dan in Londen). President Macron toonde zich dankbaar voor die keuze en moedigde anderen aan ‘om voor Frankrijk te kiezen’. ‘Het is mijn grootste wens dat ontwerpers, of ze nu uit India, Japan, Afrika, de Verenigde Staten of China komen, de overweging maken om zich in ons land te vestigen’, klonk het.

Zijn echtgenote Brigitte (gekleed in een ensemble van Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton) had mooie woorden voor de Frans-Tunesische couturier Azzedine Alaïa die eind vorig jaar overleed, en bedankte de aanwezige modeontwerpers omdat ze de job van Première dame nog leuker maken. De groep ging samen op de foto, maar de president maakte ook voldoende tijd voor selfies:

 

05.02.2018 21:43 #godsavethiscouple

A post shared by giambattistavalli (@giambattistavalli) on