Beyoncé gaat veganistisch eten
Zangeres Beyoncé in actie in Italië Foto: © Marco Piraccini

De Amerikaanse zangeres Beyoncé heeft via Instagram aangekondigd dat ze een tijdlang veganistisch zal eten. Ze doet dit als voorbereiding op het festival Coachella, en roept haar volgers het ook te proberen.

Veganistisch eten is geen nieuw concept, in Vlaanderen deden ruim 5.300 mee aan de ‘Try vegan’ campagne tijdens de vasten. Dan worden de menu’s samengesteld zonder vlees, eieren en melkproducten. Alle ingrediënten met dierlijke origine worden geschrapt.

Beyoncé springt op de kar naar aanleiding van haar optreden op Coachella. Ze zal er de hoofdact zijn, naast Eminem en The Weeknd. Vorig jaar kon ze er niet schitteren op het podium, omdat ze zwanger was van haar tweeling.

 

44 days until Coachella!! Vegan Time!! Click the link in my bio to join me! ?????

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

Ze volgt het programma ‘22 Days Nutrition’, een concept dat ze samen met haar man Jay-Z ontwikkelde. Via de website laten ze weten dat ze ‘zichzelf en anderen uitdagen om een meer plantaardige levensstijl aan te gaan. Ze erkennen iedereen die gezond wil leven, en bijdraagt aan het welzijn van de planeet.’

 

 

44 days until Coachella!! Vegan Time!! Click the link in my bio to join me! ?????

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

Dierenrechtenorganisatie PETA staat volledig achter de superster. ‘Wat fijn dat ze haar fans oproept om samen met haar veganistisch te eten.’

Een veganistisch dieet kan evenwichtig en gezond zijn, maar experts waarschuwen voor een tekort aan vitamine B12. Die stof komt alleen in dierlijke producten voor. Een tekort aan vitamine B12 kan op termijn tot schade aan de zenuwen leiden en het kan, net als een ijzertekort, bloedarmoede uitlokken. De campagnewebsite van Try Vegan raadt daarom aan om B12-supplementen in huis te halen voor wie strikt veganistisch wil eten.