Pep Guardiola is bereid om schorsing te aanvaarden voor het dragen van geel lintje (en zal dat blijven doen)
Foto: AFP

Manchester City-coach Pep Guardiola heeft maandag de beschuldiging van de Engelse voetbalbond (FA) aan zijn adres aanvaard. De FA opende vorige week een disciplinair onderzoek tegen Guardiola voor het dragen van een politiek symbool, een geel lintje waarmee hij zijn steun uitdrukt aan de vier opgepakte Catalaanse bestuurders.

Guardiola had tot vanavond 19u00 Belgische tijd om de FA een uitleg te verschaffen en deed dat. Hij liet de FA weten de beschuldiging aan zijn adres te aanvaarden.

De in het Catalaanse Santpedor geboren Guardiola speelde en trainde het grootste deel van zijn carrière bij FC Barcelona, de ploeg uit de hoofdstad van de separatistische regio. In december verklaarde hij dat hij het lint draagt omdat hij het lot van de Catalaanse bestuurders “niet eerlijk” vindt. Met het lintje vraagt hij dan ook de vrijlating van zijn regiogenoten.

“Als ze me voor zoiets willen schorsen - de UEFA, de Premier League en de FIFA, dan doen ze het maar,” voegde Guardiola er toen aan toe. Daarbij onderlijnde hij dat “er ondertussen mensen in de gevangenis zitten.”