Barcelona laat opnieuw punten liggen na bizarre penaltyfase waar Vermaelen bij betrokken is
Foto: REUTERS
Barcelona speelde donderdag 1-1 gelijk op het veld van Las Palmas, het derde gelijkspel in de laatste vijf wedstrijden, maar mocht na afloop zijn beklag doen over de scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de wedstrijd. Zo kreeg Barça in de tweede helft een penalty tegen, terwijl Thomas Vermaelen op hetzelfde moment duidelijk onderuit werd gehaald. De doelman van Las Palmas ontsnapte dan weer aan een rode kaart nadat hij de bal ver buiten de zestien met de arm beroerde.

Nochtans was de wedstrijd voor Barcelona perfect begonnen. Dankzij Lionel Messi, die na 20 minuten een vrije trap prinsheerlijk tegen de touwen knalde. Beter kon je ze niet trappen.

Daarna bleef een tweede treffer echter uit, en Barcelona bleef kwetsbaar voor de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk net na de rust, al weten wij nog steeds niet waar Thomas Vermaelen nu eigenlijk een fout beging. Calleri trok zich er echter weinig van aan en trapte onhoudbaar binnen: 1-1. Barça had daar geen antwoord meer op, zelfs niet na zes minuten toegevoegde tijd.

Na 48 minuten spelen legde de scheidsrechter namelijk de bal op de stip, maar waarom is niet echt duidelijk. Feit is dat Thomas Vermaelen onderuit ging in de zestien nadat de tegenspeler van Las Palmas het blok had gezet. Zag de ref daar een fout in van de Belgische verdediger? Of beging Lucas Digne onbewust hands toen de bal tegen de paal botste? Het antwoord moeten we u schuldig blijven, maar Calleri trok zich er weinig van aan en trapte onhoudbaar binnen: 1-1. Barça had daar geen antwoord meer op, zelfs niet na zes minuten toegevoegde tijd.

Zo boekt Las Palmas een broodnodig en onverhoopt punt in de strijd tegen de degradatie. Het staat nog steeds achttiende, maar houdt uitzicht op een veilige zeventiende plaats. Barcelona speelt voor de derde keer op vijf wedstrijden gelijk, en kan na deze inhaalmatch dus maar één puntje uitlopen. Eerste achtervolger Atlético volgt op vijf punten, Real Madrid staat derde met vijftien punten minder.