Hardy: ‘Ga al mijn slachtoffers maximaal proberen vergoeden’
Renaud Hardy. Foto: Photo News

De vermeende seriedoder Renaud Hardy heeft donderdagnamiddag aangekondigd dat hij zijn slachtoffers zal vergoeden. Dat deed hij aan het slot van de verschillende getuigenverhoren.

‘Dankzij mijn zuinigheid en mijn inventiviteit om geld te beheren heb ik nu wat geld ter beschikking’, verduidelijkte Hardy. Zijn raadsman, Frédéric Thiebaut voegde eraan toe dat het geld op zijn derdenrekening staat. Maandag, wanneer het proces herbegint, zal het geld gestort zijn op de rekeningen van de verschillende burgerlijke partijen.

Eerder tijdens het proces was al duidelijk geworden dat Hardy geen financiële problemen heeft. De afgelopen jaren kreeg hij een erfenis van zijn vader, en schenkingen van moeder en een oom. Alles samen moet dat goed zijn voor een paar honderdduizend euro.

Walter Damen, advocaat van een van de burgerlijke partijen, vroeg Hardy na afloop hoe hij zijn verdere toekomst in de maatschappij ziet. ‘Ik moet verzorgd worden’, aldus Hardy. ‘Ik hoor niet thuis in de gevangenis. Ik wilde mezelf van het leven benemen, want mijn leven is hopeloos gecrasht. Ik sta hier nu, om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Al drie jaar zit ik in de gevangenis met dezelfde vraag in mijn hoofd.’

Medicatie en cocaïne

Toen de 55-jarige Mechelaar eerder op de dag terugblikte op zijn daden, schreef hij ze toe aan medicatie en cocaïne. ‘Vergelijk het met tegen een snelheid van 120 kilometer per uur over de autostrade rijden’, klonk het. ‘Ik reed daar over een ijzelplek en ik ben zo vijf, zes keren het decor ingereden.’

Ook kwam donderdag Hardy’s zus aan het woord als getuige. Zij zei onder meer dat ze niet begreep waar de vrouwenhaat van haar broer vandaan kwam. Die schrijft Hardy zelf toe aan zijn moeder, maar zijn zus vindt ‘dat onze moeder evenveel liefde aan de drie kinderen heeft gegeven’. Andere getuigen maakten dan weer gewag van de hoeveelheid lof die ze hoorden over Linda Doms, slachtoffer van Hardy.