Zo wil Qatar Airways uw jetlag verminderen
Foto: REUTERS

Vliegtuigmaatschappij Qatar Airways wil met een nieuw vliegtuigontwerp de jetlag bij zijn passagiers verminderen. De nieuwe A350-1000 heeft heel wat snufjes in huis om het slaapritme van de passagiers te ondersteunen.

­De A350 wordt uitgerust met innovatieve technologie die de vliegervaring zal veranderen. In het vliegtuig zitten zestien miljoen LED-lichtjes­ om het bioritme van passagiers minder te verstoren. De kleur van de lichtjes varieert van warme naar blauwe tinten, afhankelijk van het uur van de dag.

Ook worden de cabinedruk en vochtigheid in het vliegtuig aangepast om uitdroging tegen te gaan. Daarnaast moeten de geïnstalleerde luchtfilters allerhande ziektekiemen gemakkelijk wegzuigen. Er zijn ook achter verschillende instellingen om de temperatuur te regelen.

Qatar Airways zet ook in op ruimte. De zitjes zijn groter en er is meer beenruimte. Bij het ontwerp van het toestel werd ook rekening gehouden met de bagage. Het vliegtuig beschikt over de grootste bagageruimte ter wereld.

Qsuites

Wie luxueus wil reizen kan een Qsuite boeken. Deze zijn voorzien van afsluitbare deuren, kunnen aangepast worden aan het reisgezelschap en zijn onder meer voorzien van een eigen minibar en flatscreentelevisie. De zetels kunnen worden omgevormd tot een knus tweepersoonsbed.

De eerste A350 vlucht vertrekt op 3 maart vanuit Londen naar Qatar. ­