Wordt droom van Nicole uit ‘Taboe’ werkelijkheid dankzij crowdfunding?
Foto: VRT

Twee studenten aan de ­Karel de Grote Hogeschool zijn een crowdfunding begonnen voor Nicole uit het Eén-programma Taboe.

Zondag vertelde de 73-jarige Nicole hoe ze na het overlijden van haar man een schuldenberg van 2,5 miljoen euro had geërfd, en dus met 85 euro per week moet rond­komen. Haar grote droom: nieuwe ­meubels kunnen kopen.

Koen Claes Rouire (20) en Camille De Bruyn (20), studenten marketing aan de ­Karel de Grote Hogeschool, zagen de aflevering en na een oproep op Twitter voor een actie voor Nicole, besloten ze een inzamelactie op te zetten. Ze openden een rekening en dinsdag kwam de actie online op Facebook.

Het duo wilde oorspronkelijk minstens 3.000 euro inzamelen om met Nicole meubels te gaan ­kopen. De studenten konden ondertussen ook contact opnemen met de vrouw, die in eerste instantie niet helemaal zeker was of ze het cadeau wel wilde aannemen. Het geld zou ze sowieso niet in handen krijgen, om ervoor te zorgen dat ze het niet zou moeten afgeven aan schuldbemiddeling. Maar ook het feit dat ze nieuwe meubels zou krijgen, leek haar oorspronkelijk een te groot cadeau.

Toch heeft Nicole besloten het aanbod van de studenten te aanvaarden, maar dan wel op voorwaarde dat ze wat er overblijft na de aankoop van de nieuwe meubels, zou mogen doneren aan een goed doel dat zich inzet voor mensen in armoede. ‘We vonden dat echt heel nobel van Nicole’, vertelt Koen aan Het Nieuwsblad. Het doel van de inzamelingsactie werd prompt verhoogd naar 3.500 euro.

Vrijdagmiddag werd de kaap van 3.500 overschreden. Wie alsnog wenst te doneren, kan op Facebook terecht.