Enzo Ide maakt overstap van GT naar rallycross
Foto: BELGA

Enzo Ide, die de voorbije seizoenen verschillende zeges behaalde in de Blancpain GT Series, laat dit kampioenschap achter zich en gaat aan de slag in de rallycross. De racende ondernemer doet dat met Comtoyou Racing en Audi. Dat raakte donderdag bekend.

De 26-jarige West-Vlaming, met Audi in 2016 kampioen in de Blancpain GT Sprint, zal aantreden met een Audi S1 EKSRX quattro.

“Rallycross is een zeer gebalde, intensieve vorm van autosport, met een parcours dat zowel asfalt als onverhard omvat. De wedstrijden zijn erg kort en een meeting is opgebouwd uit verschillende heats of manches naar een finale toe”, verklaart Ide, die tevens de 24 Uur van Zolder op zijn palmares heeft. “Voor mij is het compleet nieuw en ik kijk er enorm naar uit. Vooral het feit dat je met vijf à zes wagens op een zakdoek bijeen zit, voor iedere centimeter vecht en dat in een soort rallystijl, spreekt me enorm aan. Mijn programma voor 2018 omvat diverse testdagen, waaronder de twee officiële testdagen van het WK in Lohéac en Silverstone. Ik maak in de loop van 2018 mijn competitiedebuut.”