Only the lonely
Roy Orbisson. Foto: rr

Een eenzaam icoon, een Vlaamse film, een Hollywood-kaskraker en imitaties die u dubbel doen plooien van het lachen: veel redenen om uw avond voor een televisiescherm door te brengen.

1. ROY ORBISON: TRIOMF EN TRAGEDIE

NPO 2 22.55-0.00 uur

Over het leven van Roy Orbison kun je moeilijk een vrolijke documentaire maken: hij verloor zijn eerste vrouw in een verkeersongeluk en twee van zijn kinderen in een woningbrand. Only the lonely, net wat u zegt.

2. TEGEN DE STERREN OP

VTM 20.35-21.20 uur

Louis Talpe raakt stilaan in vorm als imitator en is dus een aanwinst, al blijft Guga Baúl ongenaakbaar goed. Dat kan jammer genoeg niet altijd gezegd worden van de grappen die hem in de mond worden gelegd.

3. AMATEURS

VTM 22.45-23.55 uur

Slot van de wisselvallige reeks uit 2013 over een amateurtheatergezelschap, die de voorbije weken werd herhaald als eerbetoon aan de immer excellente Marc Van Eeghem, die eind vorig jaar overleed aan kanker. De diagnose was al gesteld toen de opnames begonnen.

4. SKYFALL

Q2 20.35-23.20 uur

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld wanneer haar verleden haar achtervolgt. Nu MI6 zowel van binnenuit als van buitenaf wordt bedreigd, kan M nog maar één persoon vertrouwen: Bond. 007 begeeft zich in een duistere wereld en met de hulp van geheim agent Eve, volgt hij het spoor van de mysterieuze Silva.