Deliveroo bezorgt nu ook aan de gate op Schiphol

Deliveroo kampt dan wel met enkele pijnpunten, maar dat houdt de maaltijdbezorgingsdienst niet tegen om zijn diensten uit te breiden. In Nederland komen de fietskoerier nu ook tot aan de gate in Schiphol.

Als je al een maaltijd krijgt voorgeschoteld op het vliegtuig is die meestal niet van de hoogste kwaliteit. Wie liever niet met een knorrende maag landt op zijn bestemming, kan op Schiphol de diensten van Deliveroo inschakelen.

Daar is een proefproject gestart in samenwerking met cateraar HMSHost waarbij passagiers die vanaf de E-pier vliegen nog een bestelling kunnen plaatsen die aan de gate wordt bezorgd.

‘Passagiers brengen relatief een lange tijd door bij hun gate. Ondanks dat we natuurlijk een divers aanbod hebben op onze pieren, is er niet alles te krijgen. Op deze wijze kunnen wij hen breder bedienen’, aldus directeur consumentenproducten Tanja Dik.

De bedrijven beloven de reizigers binnen vijftien minuten te zullen bedienden. De koeriers gebruiken hiervoor geen fiets, maar een step. De maaltijden kunnen ook worden afgeleverd in het Mercure Hotel, dat zich voorbij de paspoortcontrole bevindt.

Schiphol is de eerste luchthaven in Europa die experimenteert met bezorging bij de passagier. De proef loopt in eerste instantie tot en met eind maart. Daarna volgt een evaluatie. De service is dagelijks tussen 07.00 en 20.30 uur beschikbaar, en kost 2,5 euro bovenop de maaltijdprijs.