Maar liefst negen Belgische atleten komen morgen in actie in Pyeongchang
Foto: BELGA

Niet minder dan negen Belgische atleten treden woensdag in competitie op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Het is vooral uitkijken naar de snowboarders Seppe Smits en Sebbe De Buck en ook naar de Belgian Bullets.

Snowboarders Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer bijten de spits af. Zij staan voor de kwalificaties in de big air. De eerste van twee runs begint in het Alpensia Ski Jumping Centre om 1u30 Belgische tijd. Net als in de slopestyle plaatsen de beste twaalf zich voor de finale van zaterdag.

Boegbeeld Seppe Smits, tiende in de slopestyle, is door een knieblessure niet topfit. “Voor de wedstrijd zal ik een pijnstiller nemen en proberen volledig te focussen op de jump en niet aan de knie te denken”, vertelde hij maandag.

Maar liefst negen Belgische atleten komen morgen in actie in Pyeongchang
Kim Vanreusel tijdens de super-G. Foto: AFP

Om 3u00 uur onze tijd begint in het Jeongseon Alpine Centre de eerste skiester aan haar olympische afdaling. Ook Kim Vanreusel staat aan de start. Het is voor de 20-jarige Antwerpse al haar vierde nummer op deze Spelen. Eerder werd ze 39e in de reuzenslalom en 40e in de slalom en super-G.

Kunstschaatsster Loena Hendrickx komt in actie op het ijs van de Gangneung Ice Arena voor haar korte kür. De 18-jarige zus van Jorik moet bij de beste 24 (op 30 deelneemsters) eindigen om de vrije kür van vrijdag te halen. Op het EK vorige maand bewees ze met een mooie vijfde plaats alvast dat ze de goeie vorm beet heeft.

Wanneer in Zuid-Korea de avond is gevallen, rond 13u onze tijd dus, komen de Belgian Bullets opnieuw in actie. In het Olympic Sliding Centre staan de derde en vierde run in de tweemansbob voor vrouwen op het menu. Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts staan na de dinsdag afgewerkte eerste twee runs op plaats elf. An Vannieuwenhuyse en haar remster Sophie Vercruyssen bezetten positie vijftien.

(belga)