Vrouw (86) overleden na aanrijding met bus in Antwerpen
Foto: BFM

Op de Turnhoutsebaan in Deurne is dinsdagvoormiddag een oudere dame aangereden door een bus. Ze werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze aan haar verwondingen is bezweken. Het gaat om een 86-jarige buurtbewoonster.

De vrouw liep op de Turnhoutsebaan naar een bus die op het punt stond te vertrekken. De bus vertrok en de dame kwam ten val. Ze viel van het platform van de halte en belandde onder de wielen van de bus.

‘Het slachtoffer is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht’, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Daar bezweek de vrouw aan haar verwondingen.

Als gevolg van het ongeval kon tram 10 een tijdje niet meer over de Turnhoutsebaan in Deurne rijden. De tram werd dan afgeleid naar Silsburg via de Herentalsebaan. Maar intussen rijdt de tram terug tot het keerpunt aan de Schotensesteenweg. De buslijnen 410, 411 en 412 konden steeds hun normale reisweg volgen over de Turnhoutsebaan.

Het is al het derde ongeval met een voertuig van De Lijn op een paar uur tijd. Eerder vandaag botsten een tram en een bus frontaal op elkaar. Zo'n twintig mensen raakten daarbij gewond. Even later ontspoorde een tram. Vier mensen raakten gewond.