Deze hotelketen geeft korting als je van je smartphone blijft
Op vakantie gaan en constant bezig zijn met je smartphone: veel mensen doen het en het gaat ten koste van quality time met het gezin. De Amerikaanse hotelketen Wyndham Grand hotels, dat ook vestigingen heeft in Europa, heeft nu iets bedacht om je te helpen met een digitale detox. Gezinnen die hun gsm loslaten, krijgen korting.

Een recente rondvraag van de hotelketen, met dicht bij huis vestigingen in onder meer Oostenrijk en Duitsland, toonde aan dat kinderen zich vaak het slachtoffer voelen wanneer ouders ook op vakantie vergroeid zijn met hun telefoon. Zo’n 54 procent van de bevraagde kindjes gaf aan dat hun ouders te vaak naar hun telefoon keken, 32 procent van hen denkt dat ze onbelangrijk zijn als mama en papa naar een telefoonscherm kijken.

Kluisje

Om deze trend tegen te gaan, lanceert de keten later deze maand het Reconnected-programma in bepaalde hotels (Clearwater Beach, Orlando Bonnet Creek, Chicago Riverfront, Hotel Galvez en The Mills House). Dat biedt reizende gezinnen een korting van vijf procent aan, maar alleen als ze hun telefoon opbergen in een kluisje. Aan de lockers hangt een timer zodat het deurtje pas open kan als je voldoende tijd offline doorbracht.

Analoge jeugd

'We zien vaak dat ouders werkgerelateerd telefoneren in de lobby en in sommige hotels in onze groep moesten we meer ligstoelen aan het zwembad voorzien omdat mensen minder zwemmen, maar des te meer swipen', zegt de bedenkster van het programma Noelle Nicolai in een reactie aan reissite Travel+Leisure. Het programma dat inzet op het plezier van een analoge jeugd zal in de geselecteerde hotels beschikbaar zijn van 23 februari tot en met 3 september, op basis van de beschikbare kluisjes.