Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdagochtend een tram gekanteld. Eerder op de ochtend vond er al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne. De tram is intussen getakeld.

Op het moment van het ongeval zaten vijftien personen in de tram, daarvan raakten er vier lichtgewond. 'Drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht', zegt Sven Verbaenen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout, Borsbeek).

Het ongeval gebeurde volgens de bestuurder van de tram omdat zijn remmen dienst weigerden in de bocht. Daardoor lag de snelheid van de tram te hoog en kwam het tot de crash.

De politie roept op om de omgeving van het ongeval te vermijden omdat er straks een grote kraan ter plaatse komt om de tram te takelen. 'De oprit van de E313 in de richting van Antwerpen zal daarvoor tijdelijk afgesloten worden', zegt de politie.

Op een kruispunt in Deurne, op een kilometer van de rotonde in Wommelgem, botsten dinsdagochtend een tram en een bus frontaal op elkaar. Een twintigtal personen raakten gewond.