Ysaline Bonaventure stoot door naar de hoofdtabel op WTA Boedapest
Foto: BELGA

Ysaline Bonaventure (WTA 154) heeft zich maandag geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (hardcourt/250.000 dollar).

De 23-jarige Luikse klopte maandag in de tweede en laatste kwalificatieronde de 19-jarige Slovaakse, Viktoria Kuzmova (WTA 121), na bijna 2,5 uur tennis in drie sets (6-7 (8/10), 7-6 (7/4) en 6-3). Bonaventure overleefde in de tweede sets (bij 4-5) twee wedstrijdballen.

Op de hoofdtabel vervoegt Bonaventure Kirsten Flipkens (WTA 67) en Alison Van Uytvanck (WTA 80). Flipkens treft in de eerste ronde de Roemeense Monica Niculescu (WTA 75). In de onderlinge confrontaties leidt Flipkens met 4-3. De Française Oceane Dodin (WTA 95) is de eerste tegenstreefster van Van Uytvanck. Het wordt hun tweede duel op het circuit. Dodin versloeg onze landgenote in 2016 in Québec op tapijt.

Ook in het dubbelspel staan twee Belgische vrouwen ingeschreven. Flipkens vormt, aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson, het eerste reekshoofd. Bonaventure speelt samen met de Hongaarse Jani Reka-Luca.