Timmy Simons komt dit seizoen amper nog aan de bak bij Club Brugge. De middenvelder bereidt zich al voor op het leven na zijn voetbalcarrière en heeft al een nieuwe uitdaging gevonden. De ex-speler van Nürnberg wordt volgend seizoen analist en co-commentator bij Eleven Sports, dat de rechten van de Bundesliga binnenhaalde voor de komende drie seizoenen. Zijn eerste opdracht wordt echter niets Duits, maar wel de Milanese derby tussen AC Milan en Inter (04/03).

De zender stuurde een persbericht de wereld in. “De Bundesliga is nieuw in het sportpakket van ELEVEN SPORTS. Vanaf het seizoen 2018/2019 kunnen de voetbalfans in België op de verschillende platformen van Eleven Sports genieten van de live wedstrijden van Bayern München, Borussia Dortmund en de andere Duitse traditieclubs. Bovendien zal ELEVEN SPORTS onze landgenoten in de Bundesliga zoals Thorgan Hazard, Koen Casteels en Landry Dimata, van dichtbij volgen, met Timmy Simons als de Eleven-expert van de Duitse competitie.”

Voor hij in 2013 terugkeerde naar Club Brugge, speelde Simons drie jaar bij het Duitse FC Nürnberg. “Hij maakt wellicht in de zomer zijn debuut als co-commentator en analist”, klinkt het bij Eleven Sports. “Maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer in aanmerking komt voor een functie bij Club Brugge.”

“Dit is voor mij een nieuwe ervaring waar ik zeker van ga genieten. Mijn focus ligt dit seizoen nog volledig op het kampioenschap met Club, maar het is leuk om al eens te proeven van de mogelijkheden die na mijn carrière op mijn pad zullen komen. Ik zal me hier, net zoals iedere dag op het veld, volledig voor geven”, blikt Timmy Simons vooruit op zijn debuut. Vorige maand zei Simons dat hij onderhandelt over een andere functie bij Club.