Trump steunt strengere wapencontroles

De Amerikaanse president, Donald Trump, heeft gezegd dat hij bereid is om de controle op het toekennen van een wapenvergunning verbeteren.

Trump heeft na de dodelijke schietpartij in Florida, waarbij 17 doden en 14 gewonden vielen, laten weten dat hij open staat voor strengere wapencontroles. Tijdens een gesprek met de Republikeinse senator John Cornyn zei hij dat hij initiatieven steunt die het federale controlesysteem op wapenvergunningen willen verbeteren. Dat meldt een woordvoerder van het Witte Huis aan nieuwszender CNN.

Aanvankelijk liet Trump in een verklaring weten dat de schietpartij in Florida de VS ertoe moesten aanzetten ‘de moeilijke kwestie van mentale gezondheid aan te pakken’. Eerder had hij op Twitter al gezegd dat de schutter mentale problemen had. In zijn verklaring repte Trump met geen woord over wapens of wapenwetgeving. Hij ging toen ook niet in op een vraag over strengere wapencontroles.

Trump genoot tijdens zijn verkiezingscampagne de steun van de ­National Rifle Association en kantte zich tegen elke beperking van wapenbezit.