In de Gentse deelgemeente Oostakker is maandagvoormiddag een meisje op de fiets aangereden door een vrachtwagen en om het leven gekomen. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. In tegenstelling tot wat eerst werd gedacht gaat het niet om een dodehoekongeval.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Orchideesstraat in deelgemeente Oostakker, en niet Sint-Amandsberg zoals eerst gemeld. De fietser kwam onder de vrachtwagen terecht en overleefde het ongeval niet. De identiteit van het slachtoffer wordt nog niet vrijgegeven omdat de familie op de hoogte moet gebracht worden.

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het gaat niet om een dodehoekongeval, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. 'Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige had de vrachtwagenchauffeur het meisje op de fiets moeten kunnen zien of opmerken. Het meisje van zestien reed volledig reglementair op het fietspad.' De fietser reed rechtdoor terwijl de vrachtwagenbestuurder rechts wou afslaan. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is ingetrokken. Het gaat om een 51-jarige man.

Het kruispunt, dat vlak aan de op- en afrit van de R4 ligt, staat bekend omdat er veel onduidelijkheid is bij bestuurders over de voorrangsregels.