Moeskroen pakt in de slotfase een punt tegen Waasland-Beveren en is definitief gered
Foto: BELGA

Royal Excel Moeskroen speelt ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren leek lang op een 1-2 zege af te stevenen. Thelin en de terugkerende Vanzo wisten de openingstreffer van Rotariu uit. In de slotfase bezorgde Amallah zijn ploeg alsnog een punt, waardoor Moeskroen zekerheid verwerft over een verlengd verblijf.

Frank Defays kon in zijn eerste match als T1 van Moeskroen niet rekenen op Mezague (geblesseerd) en Govea (geschorst). De nieuwbakken coach dropte Boya en Bolingi als vervangers in de basis. In doel nam Bailly zijn vertrouwde stek weer in, Werner verdween naar de bank. Defays veranderde ook de opstelling. Onder Rednic trad Moeskroen steevast aan in een 5-4-1, nu werd dat een 4-4-2. Bij Waasland-Beveren voerde Sven Vermant maar één wissel door. Mmaee kwam in de ploeg voor Verburgh.

Waasland-Beveren kwam meteen twee keer opzetten, maar Thelin kon telkens niet echt afdrukken. De eerste echte kans was voor Moeskroen. Jans speelde in zijn 100e wedstrijd slecht terug, Awoniyi omspeelde Roef maar aanvoerder Camacho redde op de lijn. Defays had zijn manschappen duidelijk ingepeperd agressief te voetballen, want na amper 16 minuten had Moeskroen al drie spelers geel geboekt staan.

Maar de aanpak loonde wel, want halfweg de eerste helft opende Rotariu de score. De van Club Brugge geleende Roemeen krulde het leer van buiten de zestien heerlijk in doel. Moeskroen leek met die voorsprong te gaan rusten, maar Thelin dacht daar anders over. Tussen twee man klom de Zweed het hoogst en hij buffelde de gelijkmaker tegen de touwen.

Iets na het uur gooide Vermant Vanzo in de strijd. Die was maandenlang out nadat hij zijn kruisbanden scheurde. Lang had hij niet nodig om een impact te maken. Na een minuut en bij zijn tweede balcontact trapte hij - met een gelukje - de 1-2 tegen de touwen.

Waasland-Beveren op weg naar de zege, maar in de slotfase pikte Amallah een afvallende bal op en hij zorgde nog voor de 2-2 eindstand.