McDonald’s geeft Happy Meal flinke update
Foto: AP

McDonald’s haalt de cheeseburger uit zijn Happy Meal. Het kindermenu krijgt wereldwijd een flinke update om de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen en schrapt om die reden ook in België de kaasburger als vaste menu-optie.

De fastfoodrestaurant-keten staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, ook voor kinderen. Om die reden wil het bedrijf in 120 landen geleidelijk het mes zetten in de samenstelling van zijn Happy Meal.

Uiterlijk in 2022 moet minstens 50 procent van de Happy Meals in verschillende landen voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal 600 calorieën bevatten. Van die calorieën mag niet meer dan 10 procent uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers komen. Ze mogen niet meer dan 650 milligram zout bevatten.

De aankondiging past in het nieuwe imago van McDonald’s. Lokale producten, afvalrecyclage, waterloze urinoirs, groenten en fruit in de Happy Meals en straks zelfs afvalscheiding, recyclage van frituurolie, zonnepanelen en een oplaadpaal voor elektrische auto’s: het is aandoenlijk hoe een fastfoodinstituut als McDonald’s zich inspant om groen en gezond uit de hoek te komen.