Levenslang voor moordenaar van Béatrice Berlaimont (14)
Jérémy Pierson Foto: pn

Het hof van assisen in Luxemburg heeft donderdag Jérémy Pierson, de 30-jarige moordenaar van Béatrice Berlaimont, veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en een terbeschikkingstelling van 15 jaar.

Dat is de zwaarst mogelijke straf en de straf die de advocaat-generaal, Sarah Pollet, geëist had. De straf werd om 13.30 uur uitgesproken. Er werd geen rekening gehouden met verzachtende omstandigheden.

De 14-jarige Berlaimont verdween onderweg naar school op 21 november 2014 in Aarlen. Tien dagen later, op 1 december, werd haar lichaam door een wandelaar aangetroffen in een bos in Sesselich, een deelgemeente van Aarlen.

De beschuldigde sloot het meisje achtereenvolgens op in een gestolen wagen, een werfcontainer op de site van de Callemeynkazerne in Aarlen, en in een jagershut in de bossen van Allondrelle-la-Malmaison in Frankrijk, niet ver van de Belgische grens.

Pierson stond in totaal voor 27 feiten terecht, waaronder ook seksueel geweld tegen een jonge automobiliste op 4 december 2014 in de buurt van Aarlen, drie dagen nadat het lichaam van Béatrice was ontdekt. Pierson werd vrijgesproken voor feiten van verkoop van cocaïne en MDMA.

De straf van levenslang en terbeschikkingstelling van 15 jaar is de zwaarst mogelijke. De jury heeft het onder meer over feiten van extreme ernst, begaan met ‘kilte’ en van ‘ontoelaatbaar misprijzen voor het leven en de integriteit van anderen’.

Jérémy Pierson aanhoorde het vonnis zonder de minste emotie.