Populair Hallerbos wil meer bezoekers op de fiets lokken
Foto: AFP

Stad Halle wil dit jaar meer bezoekers per fiets naar het Hallerbos lokken en liet daarom een fietsroute uitstippelen vanaf het station. Daar zult u ook een fiets kunnen huren.

De hype rond het Hallerbos lijkt nog elk jaar toe te nemen. Duizenden mensen uit alle hoeken van de wereld komen kijken naar de paarse boshyacinten in bloei. Vorig jaar legde de stad Halle in samenspraak met De Lijn voor het eerst pendelbussen in. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, maar de organisatie biedt u nog een andere mogelijkheid om ter plaatse te geraken: de fiets.

'De fietsersbond van Halle stippelde een leuke route uit. Die zal met wegwijzers worden aangeduid’, zei projectleider Christian Schepers eerder vandaag op Radio2. U kunt de nieuwe fietsroute van het station tot het bos afleggen met uw eigen fiets, of er eentje aan het station huren bij Fietspunt, voor 15 euro per dag. ‘Je krijgt ook een reparatieset mee voor onderweg voor als je lekke band zou hebben', wist Schepers nog.

De huurfietsen en pendelbussen zijn beschikbaar van 14 april tot en met 1 mei. De fietsverhuur zal open zijn in het weekend van 9 uur tot 17 uur. Tijdens de week kunt u terecht bij Fietspunt van 11 uur tot 19 uur. Er komen ook twee fietsparkings aan het bos.