“Combiné moet olympische sport blijven”
Foto: Photo News

Marcel Hirscher veroverde dinsdag op de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang in de combiné de gouden medaille. Het is echter hoogst onzeker of het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de discipline, die een afdaling aan een slalom koppelt, op de olympische agenda houdt. “De combiné hoeft niet te verdwijnen, maar de formule moet herbekeken worden”, verklaarde Hirscher.

“Ik denk niet dat het nodig is dat de combiné zijn plaats op de Winterspelen verliest”, vertelde de Oostenrijker na zijn zege. “Maar aan de formule mag wel gesleuteld worden. Misschien is het wel beter om de slalom aan een Super-G te koppelen.”

De combiné staat pas sinds 2010 op de olympische agenda. In het seizoen 2019-2020 is de discipline niet langer onderdeel van het wereldbekerprogramma. Het IOC heeft de combiné voorlopig niet opgenomen in het olympische programma voor de Winterspelen van 2022 in Peking.

Voor Hirscher was het pas zijn eerste olympische titel. De Oostenrijker kroonde zich nochtans al zes keer tot wereldkampioen en domineert al jarenland de Wereldbeker.

“Combiné moet olympische sport blijven”
Foto: AP
“Combiné moet olympische sport blijven”
Foto: EPA-EFE