Universiteit Cambridge verplicht studenten om 'te sexy' promovideo offline te halen
Foto: Youtube
Studenten van de bekende Cambridge University in Groot-Brittannië hebben de promotievideo voor hun jaarlijkse bal offline moeten halen na klachten van professoren. Die vreesden dat de beelden de universiteit in een slecht daglicht zouden stellen.

De studenten van Hughes Hall college kozen dit jaar voor 'The Forest of Sin' (het woud van zonde, red.) als thema voor het bal dat ze traditioneel organiseren na de examens in mei. In een promotievideo is te zien hoe gemaskerde studenten in avondkledij naar het bos vluchten om te kussen. In de video is ook te zien hoe studenten elkaar champagne voeren. 

De video werd offline gehaald, na klachten van verschillende professoren. 'Ze vonden dat de beelden te geseksualiseerd waren en Hughes Hall in een slecht daglicht konden stellen', aldus de organisatoren van het bal. 'Wij vonden de video sexy en leuk, maar het lijkt erop dat we misschien een grens hebben overschreden en daarom besloten we om hem offline te halen.'

Dat Cambridge vorige week moest toegeven dat het met een 'ernstig probleem' van seksueel wangedrag kampt, nadat de voorbije maanden 173 klachten werden ingediend, zal de beslissing ongetwijfeld beïnvloed hebben.

Bekijk de video hier