Telenet betaalt (weer) geen dividend
Telenet-ceo John Porter. Foto: Photo News

Het telecombedrijf Telenet heeft vorig jaar 8 procent meer operationele winst geboekt, maar betaalt zijn aandeelhouders toch geen dividend.

Telenet zag zijn aangepaste ebitda-winst, dat is de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, over 2017 met 8 procent stijgen, tot bijna 1,21 miljard euro. Die verbeterde winst was te danken aan een combinatie van lagere kosten en een toename van de bedrijfsopbrengsten met 4 procent. De omzet bedroeg bijna 2,53 miljard euro, mede dankzij de overname van Base.

De telecomoperator uit Mechelen kende vorig jaar een ‘aanhoudend sterke nettogroei’ van het aantal abonnees met een postpaidabonnement. In het slotkwartaal kwamen er 43.800 bij, vooral dankzij de Wigo-bundels en een versnelde vraag naar het postpaidaanbod van Base.

Aandelen inkopen

Ondanks de goede cijfers en de prognoses van de analisten zal Telenet geen cash uitkeren aan zijn aandeelhouders. Er komt ook dit jaar geen dividend. De laatste dividenduitbetaling is al vijf jaar geleden.

Telenet start wel een inkoopprogramma, waarmee de telecomgroep tot het eind van dit jaar voor maximaal 75 miljoen euro aandelen zal inkopen.

De beleggers reageerden bijzonder ontgoocheld op de boodschap van Telenet-ceo John Porter. De koers van het Telenet-aandeel dook vanochtend ruim 7 procent omlaag.