Tijden vallen zwaar tegen, Belgische medaillehoop Kim Meylemans baalt na moeilijke trainingsdag: “Nog veel werk”
Foto: BELGA

Kim Meylemans werkte dinsdag haar tweede trainingsdag af op de olympische skeletonbaan. Die verliep niet zoals gewenst.

“Het ging moeilijk. Op zich waren het geen slechte runs, maar mijn tijden trekken op niet veel momenteel. In denk dat ik vandaag niet eens in de top vijftien sta. Dat is een beetje balen”, vertelde ze met een bedrukt gezicht. “We hebben nog één dag met runs vijf en zes. Dan volgt een dag pauze voor we eraan beginnen. Er is nog veel werk.”

De 21-jarige skeletoni heeft het moeilijk in twee bochten, legt ze uit. “In heb problemen in bocht twee en in bocht negen. Die problemen moeten we eruit krijgen. Het is heel raar, want in het begin van de week had ik die problemen niet. Ik kan op dit moment moeilijk zeggen wat er misloopt. De laatste dagen ben ik wel wat ziek geweest en ik start nu ook niet voluit. Dat scheelt vier tienden. Maar het is frustrerend dat we al veel hebben geprobeerd en het resultaat hetzelfde blijft. Gelukkig is er nog een dag. Ik houd de moed er zeker in.”

Vrijdag staan in het vrouwenskeleton run een en twee op het programma. Zaterdag volgen de laatste twee runs in het Olympic Sliding Centre.

Overzicht trainingen Meylemans:

1. Twaalfde in 53”67 (+1”32 van leider)

2. Zesde in 53”14 (+0”69)

3. Zeventiende in 53”15 (+1”19)

4. Zestiende in 53”32 (+1”27)

Tijden vallen zwaar tegen, Belgische medaillehoop Kim Meylemans baalt na moeilijke trainingsdag: “Nog veel werk”
Foto: BELGA