Vrouw Donald Trump Jr. naar ziekenhuis na openen envelop met wit poeder
Donald Trump Jr. en zijn vrouw Vanessa. Foto: AFP
De schoondochter van de Amerikaanse president Donald Trump heeft een brief met een onbekende witte substantie geopend. Ze werd even overgebracht naar een ziekenhuis. De brief was gericht aan haar echtgenoot Donald Jr.

Vanessa Trump opende de envelop maandag rond 10 uur ’s ochtends plaatselijke tijd in hun appartement in Manhattan. Toen er wit poeder bleek in te zitten, werd ze meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Ze werd uit voorzorg onderzocht, aldus zender NBC onder aanhaling van onderzoeksrechters. Er zijn echter geen aanwijzingen dat ze een letsel heeft opgelopen. De substantie was blijkbaar niet verdacht, zei een politiewoordvoerder. Ook twee andere mensen werden na het voorval volgens de brandweer naar het ziekenhuis gebracht. Om wie het ging is niet duidelijk.

Donald Trump Jr. (40) is de oudste zoon van Donald Trump. Hij trouwde in 2005 met Vanessa. Ze hebben samen vijf kinderen. Donald Trump Jr. bestuurt de zaken van de Trump Organization samen met zijn broer Eric (34) sinds de ambtsaanvaarding van zijn vader.