Tickets voor Disneypark fors duurder
Disneyland Parijs is een stuk goedkoper dan het Disney-pretpark in Californië. Foto: Marc Herremans - Mediahuis

De Walt Disney Company heeft de toegangsprijs voor een eendagsbezoek aan zijn themaparken fors opgetrokken. In Californië zelfs met bijna 9 procent.

Walt Disney haalde vorig jaar een derde van zijn ruim 55 miljard dollar aan totale inkomsten uit de bezoekers van zijn themaparken. En dat mag dit jaar nog wat meer worden, vindt de bedrijfsleiding. Sinds vorige zondag gelden er nieuwe toegangsprijzen in de Disney-pretparken. Vooral in de Verenigde Staten zullen eendagsbezoekers extra diep in de portefeuille moeten duiken.

Zo betaalt een bezoeker aan het Disneyland Resort in Californië tot maximaal 135 dollar als hij langskomt op een piekdag, met veel bezoekers. Dat criterium slaat op de meeste weekenddagen en schoolvakanties.

Met die hoge prijs op piekmomenten hoopt Disney meer bezoekers te lokken naar minder drukke weekdagen en op die manier de wachtrijen aan de attracties te verkleinen in de weekends.

Gezinsprijs: 524 dollar

Voor wie naar de VS reist om er met de kinderen naar Disney te gaan, is het opletten geblazen. Een gezin van vier - twee ouders en twee kinderen - betalen op een weekdag in Californië 376 dollar voor een dagbezoek. Op paaszondag wordt dat liefst 524 dollar.

Een stuk goedkoper is het bij Disneyland in Parijs, waar een dagticket voor een gezin van vier varieert van 224 (weekdag) tot 300 euro (paaszondag).