Twee kinderen van Johnny Hallyday vechten zijn testament aan
Johnny Hallyday Foto: Photo News

Twee kinderen van Johnny Hallyday, David Hallyday en Laura Smet, zullen bij justitie het testament van hun vader aanvechten, zo is van hun advocaten vernomen. De Frans-Belgische oerrrocker heeft al zijn bezittingen en rechten als artiest aan zijn echtgenote Laeticia nagelaten.

Laura Smet heeft haar raadslieden opgedragen ‘alle rechtsmiddelen te gebruiken’ om de schikkingen aan te vechten die onder het recht van Californië zijn neergelegd. In die Amerikaanse staat woonde Jean-Philippe Smet (de echte naam van Hallyday) een groot deel van het jaar, samen met Laeticia en hun twee geadopteerde minderjarige dochters Joy en Jade.

Volgens zijn advocaat Jean Veil is David Hallyday, broer van Laura Smet, ‘mede vragende partij’.

‘Laura Smet heeft met verbazing en pijn het testament van haar vader Johnny Hallyday gevonden. Het voorziet dat heel zijn patrimonium en al zijn rechten als artiest onder de Californische wet enkel naar zijn echtgenote Laeticia gaan’, aldus een communiqué van de meesters Emmanuel Ravanas, Pierre-Olivier Sur en Hervé Témime dat maandag aan het Franse persbureau AFP is bezorgd.

De wilsbeschikking stelt ook dat in geval van overlijden van Laeticia alle bezittingen van de zanger exclusief naar Joy en Jade gaan.

Volgens de raadslieden stroken de testamentaire beschikkingen ‘manifest’ niet met het Franse recht.

Hallyday is op 6 december op 74-jarige leeftijd ten gevolge van kanker overleden. Hij heeft vier kinderen: David als oudste en met als moeder actrice Sylvie Vartan, Laura Smet uit zijn verbintenis met actrice Nathalie Baye, en Jade en Joy.