Brussels Airlines ziet aantal reizigers sterk stijgen
Foto: EPA

Brussels Airlines heeft in de maand januari 590.329 passagiers vervoerd, 15 procent meer dan in januari vorig jaar. Dat is beter dan het gemiddelde binnen moederbedrijf Lufthansa.

Dat meldt de luchtvaartmaatschappij vrijdag. De grootste groei was er binnen Europa en op Afrika. Op Noord-Amerika en het Midden-Oosten was er daarentegen een daling. Voor de Mumbai-vluchten (ruim 10.000 passagiers in januari) is er geen vergelijking, omdat die pas in maart vorig jaar werden opgestart.

Het aantal vluchten lag bijna 6 procent lager dan een jaar eerder. Dat er toch groei was, is te danken aan grotere toestellen (Airbus met 180 zitjes in plaats van de uit roulatie genomen Avro-jets voor 100 passagiers) en aan een betere bezettingsgraad. Die kwam uit op 74,3 procent, tegen 68,7 procent in januari 2017.

Brussels Airlines vervoerde in januari ook ruim een derde meer vracht dan een jaar eerder.

Lufthansa

Brussels Airlines droeg bij aan de gestegen passagierscijfers van moedergroep Lufthansa. Alle maatschappijen samen telden zowat 8,7 miljoen passagiers, een stijging met 10,1 procent tegenover januari 2017. Het gaat om de cijfers van Lufthansa, Swiss, Austrian, Eurowings (met Germanwings) en Brussels Airlines.