Studio 100 heeft nog meer plannen in Puurs
Het ‘Studio 100 pop-up theater’ in Puurs Foto: BELGAONTHESPOT

Entertainmentbedrijf Studio 100 opent op een weide in Puurs een tijdelijke musical-arena. Daar vindt de opvoering plaats van de musical ‘40-45’.

Dat meldt Studio 100 vrijdag. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de musical over de Tweede Wereldoorlog zou worden opgevoerd in een loods van Katoen Natie in de Antwerpse haven. Maar de bouwvergunning werd geweigerd. In december kondigde het bedrijf al aan naar Puurs te trekken.

De bedoeling is nu dat de locatie ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Het gaat dan om de Jubileumshow van K3 en de sprookjesmusicals van Studio 100.

Voor het evenement bouwt Spantech, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer tijdelijke theaterconstructies, een gigantische, tijdelijke aluminiumconstructie. Studio 100 wil de musical zo lang mogelijk laten doorgaan in de tijdelijke arena. ‘We hopen zo dat zo veel mogelijk mensen de musical kunnen zien’, zegt topman Gert Verhulst.

De vorige musical ’14-18’ trok zo’n 335.000 bezoekers. Door het grote succes van die musical begon Studio 100 redelijk snel aan de voorbereidingen van de opvolger. De nieuwe musical vertelt het verhaal van het verzet in Vlaanderen tijdens WOII. De première vindt plaats op 7 oktober 2018.