‘Het laatste woord over thuiswerken ligt bij werkgever’
Pieter Timmermans Foto: Bart Dewaele

Er werd gisteren opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken om het winterweer te vermijden. Maar volgens Peter Timmermans, topman van de werkgeversorganisatie VBO, ligt de eindverantwoordelijkheid bij de werkgever.

Zowel het KMI als minister van Werk Kris Peeters (CD&V) riep op om vrijdag zo weinig mogelijk de baan op te gaan. Peeters kondigde het ‘thuiswerkalarm’ af. Veel werknemers hebben die oproep ter harte genomen, er stond tijdens de ochtendspits slechts 50 kilometer file op de Belgische wegen.

‘Ik vraag terughoudenheid aan de mensen van het KMI’, zegt Timmermans in 'Hautekiet' op Radio 1. Hij vindt dat er voorzichtiger gecommuniceerd moet worden. ‘Gisteravond zei men dat er grote problemen zullen zijn voor de ochtendspits en dat alles in de soep gaat draaien.’ De verwachte verkeerschaos bleef echter uit.

Minister Peeters had opgeroepen duidelijk afspraken te maken met de werkgever. ‘Het KMI moet informatie geven over weersverwachtingen. Dan moeten werkgevers en werknemers zich organiseren. Het laatste woord ligt bij de werkgevers’, besluit Timmermans.