De Britse snowboardster Katie Ormerod heeft donderdag op training een breuk aan de rechterhiel opgelopen en moet daardoor forfait geven voor de Olympische Winterspelen, die vrijdag officieel van start gaan in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, zo maakte ze op haar Instagram-account bekend. Ook de Zwitserse skibelofte Mélanie Meillard liep op training een zware knieblessure op en moet daardoor geblesseerd afzeggen. Dan heb je vier jaar als een gek getraind, en dat gaat het mis op het allerlaatste moment...

 

 

De twintigjarige Ormerod had het geluk niet aan haar zijde in Pyeongchang. Woensdag brak ze reeds haar pols tijdens de eerste training, maar dat weerhield haar er niet van om een dag later toch opnieuw te starten in de trainingsessies. Met de hielblessure is snowboarden onmogelijk geworden en bovendien moet ze vrijdag reeds onder het mes.

Volg hier LIVE de openingsceremonie!

“Hier bestaan geen woorden voor”, schreef ze op Instagram. “Je droomt jaren van de Olympische Spelen en als je er dan eindelijk bent, heb je alle pech van de wereld.”

 

 

Ook Zwitsers skitalent Mélanie Meillard moet kruis maken over Spelen

Ook de Zwitserse skibelofte Mélanie Meillard heeft donderdag een zware knieblessure opgelopen tijdens een training voor de reuzenslalom en moet daardoor geblesseerd afzeggen voor de Olympische Winterspelen, zo maakte het Zwitserse Olympische Comité vrijdag bekend.

 

 

De negentienjarige Meillard scheurde haar buitenste kruisband af en liep ook nog een verekking in de linkermeniscus op. De Zwitserse keert vrijdag reeds terug naar Zürich om er onder het mes te gaan.

Regerende Olympische kampioen snowboarden kan titel niet verdedigen 

De regerende Olympische kampioen in de halpipe, Joeri Podladtsjikov, kan eveneens zijn titel niet verdedigen. De Zwitser ondervindt nog te veel last van een hoofdblessure die hij vorige maand opliep op de Winter X-Games. 

"Ik wist dat het moeilijk zou worden'', zo zei de snowboarder vrijdag na een training in Pyeongchang. "Na enkele tests is gebleken dat ik een groot gezondheidsrisico loop als ik hier start. Daarom doe ik het niet.'' 

Podladtsjikov is van plan zo snel mogelijk terug te gaan naar Zwitserland.