In het spoor van Karen Damen
Karen zingt een lied. Foto: vier

Vanavond kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Liesbeth Imbo maakt opnieuw reportages, en Karen Damen gaat opnieuw zingen. En er is een serie die erg goed lijkt op Orange is the new black.

1. DURVEN FALEN

Canvas 22.00-22.35 uur

Nieuwe reportagereeks waarin Lisbeth Imbo (ex-VRT, ­ex-De Morgen) ondernemers portretteert die jammerlijk mislukten en dus failliet gingen. Ze hebben inmiddels de draad weer opgepikt, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

2. KAREN MAAKT EEN PLAAT

Vier 20.35-21.35 uur

Nieuwe realityreeks waarin Karen Damen wordt gevolgd tijdens de voorbereiding en opnames van haar eerste soloalbum. De single ‘Een anders spoor’ leidt voorlopig een onopvallend bestaan, wat voor de rest van de plaat het ergste doet vermoeden. Durven falen, heet dat.

3. GENT WEST

Vier 21.35-22.40 uur

De sfeer en de stijl van Orange is the new black, maar eigenlijk een remake van de Australische reeks Wentworth. Geen hoogvlieger, wel een sterke cast, Ruth Becquaert en Charlotte Anne Bongaerts voorop.

4. DE LANGE WEG VAN BILL VIOLA

NPO2 23.20-00.00 uur

De Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola kreeg in 2004 een opmerkelijke opdracht. Hij mocht twee video-installaties maken die als permanente altaarstukken zouden dienen in St. Paul’s Cathedral in Londen. Het contemplatieve werk van Viola, dat vaak refereert aan religieuze en spirituele thema’s, leent zich perfect voor de kathedraal.