Het zou een fabel van La Fontaine kunnen zijn: de arrogante vette pad die het kleine kevertje genadeloos binnenspeelt, maar het dan in zijn ingewanden steeds erger voelt rommelen, tot hij niet anders kan dan kotsen. Waarop de kevel rechtkrabbelt en zegt tot de pad: 'Het is niet omdat iemand klein is dat je hem moet onderschatten'.

Of denk aan Pinocchio, die met zijn vader Gepetto naar binnen gespeeld werd door een walvis, en in diens maag een vuurtje stookt. Met identiek resultaat.

Maar ook hier overtreft de werkelijkheid de verbeelding, zo toont dit filmpje van Japanse onderzoekers van de Universiteit van Kobe. De pad slaat een bombardeerkever naar binnen. En die zijn bekend om hun chemische oorlogsvoering: ze produceren een raketbrandstof in twee componenten, die ze in hun achterlijf laten samenvloeien, waarna er een lading bijtend spul met explosieve kracht richting tegenstander vertrekt.

De kever blijkt ook in de pad verder te gaan met zijn mortiervuur. Dat irriteert de ingewanden van de pad zo sterk, dat die uiteindelijk moet braken. Ook al zat de kever anderhalf uur in de pad, zijn pantser was sterk genoeg om de verteringssappen te weerstaan. Hij kan ongedeerd het strijdtoneel verlaten.