Twee Belgische hotels bij topkeuzes Britse krant
Hotel 1898 the post op de Korenmarkt in Gent Foto: rr

De Britse krant The Guardian tipt twee Belgische hotels in hun lijst van ‘20 beste hotels in Europa voor 2018’. 1898 The Post in Gent wordt getipt als ‘ideale winteruitstap’. En Jardin Secret is volgens de krant de zoektocht waard.

‘Met zijn gotische torentjes en waterspuwers, klokkentoren en donkere, gezellige decor is dit hotel in Gent een perfecte plaats voor een winterse uitstap.’ Dat schrijft The Guardian over het 1898 The Post hotel in Gent. ‘Het is moeilijk te geloven dat dit gebouw vroeger gewoon een postkantoor was, maar in de naamgeving van de kamers wordt verwezen naar het verleden’, gaat de auteur verder. De kamers krijgen een naam als ‘postzegel’, ‘enveloppe’, of ‘brief’, afhankelijk van de grootte.

De krant is ook weg van het interieur. ‘Donkergroene muren, boekenkasten en antieken plafonds creëren een intieme sfeer.’ Er zijn wafels voor ontbijt en thee en cake in de namiddag.

Een kamer in 1898 The Post kost 150 euro per nacht.

Jardin Secret

Naast The Post sprong ook Jardin Secret in Brussel in het oog. Dit hotel zit verstopt achter een plantenwinkel. De exacte locatie van het hotel wordt pas vrijgegeven eens je geboekt hebt. Er is geen receptie aanwezig, je moet in de shop de weg vragen en dan de kamers zoeken door de ‘geheime oase’.

‘Het decor is erg Instagram-vriendelijk, met veel hout en groen, en grote ramen die uitkijken op de tuin’, schrijft The Guardian.

De kamers zijn voor twee tot vijf personen. Ontbijt kost 14 euro en wordt opgediend in een serre. Een kamer kost 110 euro per nacht.