Lady Gaga annuleert tournee na ‘hevige pijnen’
Foto: Photo News

Lady Gaga heeft aangekondigd dat de laatste tien concerten van haar Europese tournee geannuleerd worden.

De Amerikaanse popzangeres Lady Gaga (31) moet noodgedwongen haar laatste tien concerten van haar Europese tournee annuleren. Dat meldt nieuwszender BBC. Het nieuws werd op zaterdagochtend bekendgemaakt op Twitter. Lady Gaga kampt met ‘ernstige pijn’ ten gevolge van de reumatische aandoening fibromyalgie en volgt nu de raad van haar medische team op om in alle rust thuis te herstellen.

'Ik ben hier helemaal kapot van, ik weet niet hoe ik dit moet beschrijven', vertelt de zangeres in haar emotionele boodschap. 'Ik weet enkel dat mijn woorden en de betekenis van mijn muziek geen zin zouden hebben als ik dit niet doe. Mijn medisch team ondersteunt mijn beslissing om thuis bij te komen. Ik hou van deze show en ik hou van jullie, maar hier heb ik geen controle over. Ik beloof jullie dat ik naar jullie steden terugkom, maar nu moet ik mezelf en mijn gezondheid voorop plaatsen. Ik hou van jullie, voor altijd.'

De laatste geannuleerde concerten zouden onder andere plaatsvinden in Parijs, Londen, Berlijn, Stockholm, Zurich, Kopenhagen, Keulen en Manchester. Vorig jaar moest de zangeres ook al verstek geven omwille van gezondheidsproblemen.