Nooit meer vechten voor plekje aan zwembad
Foto: iStock

Het is een wijdverspreid fenomeen, hotelgasten die ’s morgens stormlopen om een stoel aan het zwembad claimen. Reisoperator Neckermann komt met een oplossing.

Een online reservatie moet verandering brengen in de huidige situatie. Voor 25 euro kan je vooraf een plek vastleggen voor het hele verblijf. Je kan een ligstoel kiezen op basis van een kaart die aangeeft op welke plek er wanneer zon valt.

‘Het is een nieuwe vorm van dienstverlening, waarbij we onze klanten zo veel mogelijk “quality time’ willen bezorgen”, zegt Nathalie Meert van Neckermann. Een gezin kan niet altijd samen aan het zwembad liggen. ‘Met de online reservatiemogelijkheid komt daar nu verandering in. Het is ook interessant voor toeristen die graag een uitstap maken en nadien nog graag op hetzelfde bed willen liggen.’

Het systeem gaat van start in twee hotels, Sintido Aequora op Lanzarote en Sunprime Atlantic View op Gran Canaria. Als het systeem een succes blijkt zal het initiatief tijdens de zomer uitgebreid worden naar dertig hotels.

De online reservatie kan voor slechts twintig procent van de stoelen. Er blijven dus nog voldoende vrije zetels over voor wie niet online boekt.